Fall, skot och linor

Ett nytt segel kan behöva matchas med ett nytt, stumt fall för att helt komma till sin rätt. Eller så kanske din löpande rigg, linor och tågvirke är  slitet och behöver bytas. 

Vi säljer kompletta fall i färdiga längder anpassade till de flesta båtyper. Fallen finns i två varianter, i polyester som främst lämpar sig för mindre båtar och fall i Dyneema för båtar där krafterna är högre. Se mer i vår webshop

Vi kan naturligtvis också specialtillverka fall till din båt om du har andra önskemål eller om de färdiga paketen inte skulle passa. Ska du kappsegla kanske du behöver något ännu vassare. Kontakta oss för offert.

Skot och gajar till spinnaker och gennaker i färdiga längder finns också i vår webshop. Dessa finns i två varianter, i polyester och Dyneema. Se mer i vår webshop.

Vi kan naturligtvis också specialtillverka skot eller gajar till din båt om du har andra önskemål eller om de färdiga paketen inte skulle passa. Ska du kappsegla kanske du behöver något ännu vassare. Kontakta oss för offert.

Nedhal för gennaker
För att kunna segla gennaker behövs en upp/nedhalslina (tackline) för att justera höjden på halshornet. Vi erbjuder färdiga satser som består av: upp/nedhalslina med skothake samt block med snabbhake. För att kunna använda detta krävs att det går att fästa blocket framför förstaget, antingen i däck eller på ett peke. Nedhalspaketen finns i tre storlekar. Se mer i vår webshop.