Integrerat Bomkapell

För att ytterligare underlätta hanteringen av storseglet rekommenderar vi att välja ett inbyggt bomkapell, ett sk stack-pack.

Kapellet är integrerat med lazy-jacks och sitter kvar på bommen vid segling. Tack vare denna konstruktion är det bekvämt och enkelt att ta ner storseglet och ännu enklare och snabbare att packa det.

Kapellet är monterat på bommen och har en styv latta på varje sida för att ge stadga och undvika fladder. Kapellet stängs med en längsgående dragkedja på toppen. För att skydda seglets mastlik sätter man sedan på ett litet kompletterande kapell runt masten. Det krävs endast några enkla handgrepp för att få kapellet på plats efter avslutad segling, eller att förbereda inför seglingen!

Tack vare lazy-jackslinorna ”landar” storseglet snyggt och prydligt i kapellet och med ett par enkla handgrepp är seglet snabbt inpackat och skyddat för UV-strålning och regn.

Våra integrerade bomkapell är utvecklade för bästa funktion och bekväm hantering. Därför har de också mycket välarbetade detaljer som dessutom gör kapellet extra snyggt att se på. Viktigt inte minst erftersom kapellet alltid sitter på bommen, även under segling.