Rullgenua

Rullgenuan är ett av de viktigaste seglen idag. Det svarar för en stor del av din båts totala framdrivande kraft. Den skall även fungera bra i revat läge. Därför är det naturligtvis viktigt att såväl design, duk som konstruktion är av högsta klass. Vi har utvecklat våra rullgenuor tillsammans med bland annat Furlex, Seldèn samt den kända jorden-runt-seglaren Rolf Bjelke på Northern Light.

Ett bra segel ska omvandla vindenergin till så mycket framåtdrivande kraft som möjligt, istället för att kränga båten. Med andra ord är ett effektivt segel också vägen till bekvämare segling.

För att optimera en bekväm segelhantering är rullgenuan det självklara valet. Den usrprungliga rullgenuan var en påtaglig kompromiss mellan stora lättvindssegel och små hårdvindssegel, men nya och utvecklade material kombinerat med en förfinad design och kunskap har lett fram till ett segel som klarar de flesta vindförhållanden på ett alldeles utmärkt sätt. Med den förenklade segelhanteringen följer också fler seglade sjömil.

UK Syversens har alltid legat i främsta ledet i utvecklingen av rullsegel med hög prestanda. Formen har ägnats extra stor omsorg för att skapa ett segel som minimerar kompromisser och maximerar prestanda.