Gennaker

Den asymmetriska spinnakern eller gennakern har blivit allt populärare. Till skillnad från spinnakern har den asymmetriska spinnakern tre olika långa lik som gör det möjligt att föra den utan spinnakerbom, vilket förenklar undanvindsseglingen mycket

Tack vare gennakerns asymmetriska formkurva, som mer liknar genuans, får seglet andra aerodynamiska egenskaper än spinnakern, vilket i sin tur genererar större framåtdrivande kraft. Kompletterat med en strumpa eller ett rullsystem får man ett optimalt lätthanterligt segel som gör undanvindsseglingen till det nöje och den njutning man alltid drömt om. Hanteringen blir bekväm som en genua, men ger fart som bara en större spinnaker slår. Den perfekta lösningen om familjen vägrar jobba med spinnakerbom, gajar och få skäll när hela härligheten åker i sjön. Våra Top Class Cruising gennakrar garanterar att du får maximal effekt ut av ditt segel.

Både design, skärning och dukval har planerats för att ge din båt en chans att verkligen visa vad den kan. Det kostar lite mer, men vi vet att många cruisingseglare gärna betalar för att få det bästa. Det här ställer mycket stora krav på material, vådlayout och design. Tillsammans med övriga UKH-loft runtom i världen har vi kompetens och möjligheter som få andra segelmakerier att möta dess krav.

Standardutförande är fullradialskärning. Beroende på båtstorlek och segeltyp kombinerar vi olika dukvikter för att sy ett så starkt och formstabilt segel som möjligt. Förstärkningarna är väldimensionerade med bandförstärkta rostfria ringar. Seglets lik är sydda med starka Dacronband för maximal styrka och låg töjning. Spinnakersäck av turtle-typ ingår.