Undanvindssegel

Det vanligaste cruisingseglet för undanvind idag är ett code-segel eller en gennaker (även kallad assymetrisk spinnaker). Till skillnad från spinnakern har gennaker  olika långa lik som gör det möjligt att föra den utan spinnakerbom, vilket avsevärt förenklar undanvindsseglingen.
Gennakern kan antingen specialiseras för olika vindregister eller designas för att vara så allround som möjligt. Vår design är väl utprovad, med inriktning på ett segel med brett register som är lätt att segla. Våra asymmetriska cruising-spinnakrar tillfredsställer både den mest kräsne cruisingseglaren och kvällskappseglaren. Det här ställer mycket stora krav på material, vådlayout och design. Tillsammans med övriga UK-loft runtom i världen har vi kompetens och möjligheter som få andra segelmakerier att möta dess krav.Standardutförande är fullradialskärning. Beroende på båtstorlek och segeltyp kombinerar vi olika dukvikter för att sy ett så starkt och formstabilt segel som möjligt. Förstärkningarna är väldimensionerade med bandförstärkta rostfria ringar. Seglets lik är sydda med starka Dacronband för maximal styrka och låg töjning. Spinnakersäck av turtle-typ ingår.

För att seglingen med din gennaker ska bli så enkel och bekväm som möjligt rekommenderar vi att komplettera med ett rullsystem eller en strumpa. Vi erbjuder rullsystem från Seldén och Profurl, strumpan tillverkar vi själva unikt för varje segel. Med en rulle eller strumpa blir seglingen ett nöje för hela familjen eftersom sättningar, gippar och nedtagningar blir lätta, snabba och säkra och du riskerar heller inte att skada eller ”tråla” ditt segel.

Läs mer i våra broschyrer:
Code segel UK Sailmakers | Asymmetrisk spinnaker UK Sailmakers | UK EasyFurl