Gennaker

Gennakern är en asymmetrisk variant av spinnaker. Den har olika långa lik och seglas utan bom vilket förenklar hanteringen. Ett peke krävs dock om man vill att gennakern ska bli riktigt effektiv på ren plattläns. Vi designar varje gennaker efter din båts mått

Comfort Class Cruising-gennakern är ett undanvindssegel med utmärkta allround-egenskaper som gör det stabilt och lättrimmat. Modellen är sk fullradial.

Det absolut vanligaste materialet i ett undanvindssegel är nylon. Nylonet vävs till en spinnakerduk som är både lätt och mycket stark i relation till sin vikt. Tack vare att materialet är ganska elastiskt klarar den tunna väven även stora laster. En spinnakerduk ska vara så lätt att den lyfter i lätta vindar och så stark att den klarar branta slörar i hårdare vind. Duken känns igen på det ”rutmönster” som finns invävt, sk ripstop. Detta består av kraftigare trådar som hjälper till att begränsa eventuella skador.

För att seglingen med din gennaker ska bli så enkel och bekväm som möjligt rekommenderar vi att komplettera med en strumpa. Vi erbjuder marknadens bästa strumpa och anpassar den efter storleken på ditt segel. Med en strumpa blir seglingen ett nöje för hela familjen eftersom sättningar, gippar och nedtagningar blir lätta, snabba och säkra och du riskerar heller inte att skada eller ”tråla” ditt segel.