DCP Pentex

Stjärnan bland cruising segel.

Den framgångsrika DC-linjen utvecklades för att skapa en hög formstabilitet, lång livslängd och ett lätthanterligt cruisingsegel. Duken är uppbyggd på följande sätt:

1. Vävd polyester-taft täcker filmen och armeringstrådarna. Den unika UVM-beläggningen skyddar effektivt segelduken mot den skadliga UV-strålningen samt minskar risken för mögelangrepp.

2. Polyesterfilm på båda sidor skyddar effektivt den kraftbärande armerings-konstruktionen. Filmen fungerar som den stabiliserande delen i laminatet.

3. Armeringstrådarna har utmärkt form-stabilitet i varpriktningen och en oerhörd slitstyrka. Detta är den kraftbärande delen av laminatet.

Den nya DC Pentex Linjen skapades med syftet att producera ett material med ännu högre formstabilitet, längre livslängd och om möjligt ett ännu mer lätthanterligt cruisingsegel än DC-linjens. Dessutom med samma vikt.

Pentex är en av de senast utvecklade fibrerna, nära besläktat med polyester, men Pentex töjs uppskattningsvis 30% mindre än någon tätvävd polyester.

Pentexfibrer används både i de varp- och väfttrådarna i armeringen. Armeringstrådarna är, som i alla DC-konstruktionerna packade mellan två lager av folie, vilka i sin tur är skyddade av två lager av hållbar taft. Hela konstruktionen är sedan belagd med vår unika UVM-finish, vilket innebär ett ultimat mögel- och UV-skydd.

Pentex-linjen har testats i ett flertal år i olika segeltyper, innan dess introduktion på marknaden.

• Foliet på båda sidor skyddar effektivt den kraftbärande gitter konstruktionen.

• Extremt stark i varpriktningen gjord för radiella segel.

• Utmärkt formstabilitet, slitstyrka och lång livslängd.

• Den unika UVM-beklädnaden skyddar effektivt segelduken mot den skadliga UV-strålningen samt minskar risken för mögelangrepp.