DC Polyester

Dimension-Polyants laminerade serie av dukar speciellt framtagen för cruising-applikationer har varit i produktion i drygt 20 år. Denna duk har en mycket bra formstabilitet och en lång livslängd. Duken är uppbyggd på följande sätt:

1. Vävd polyester-taft täcker filmen och armeringstrådarna. Den unika UVM-beläggningen skyddar effektivt segelduken mot den skadliga UV-strålningen samt minskar risken för mögelangrepp.

2. Polyesterfilm på båda sidor skyddar effektivt den kraftbärande armerings-konstruktionen. Filmen fungerar som den stabiliserande delen i laminatet.

3. Armeringstrådarna har utmärkt form-stabilitet i varpriktningen och en oerhörd slitstyrka. Detta är den kraftbärande delen av konstruktionen.

Dimension-Polyants DC cruising-laminat utvecklades för att skapa hög formstabilitet, hållbarhet och lätthanterliga högteknologiska rullsegel. Dessa sofistikerade dukar är producerade genom laminering av två lager polyestertaft på båda sidor av folieinkapslade armeringstrådar. Armeringstrådarna som används i DC har utmärkt formstabilitet i varpriktningen och en oerhörd slitstyrka. Taften som täcker foliet och armeringstrådarna är mycket robusta och är vidare belagt med vår unika UVM- finish, vilket innebär ett ultimat mögel och UV- skydd.

• Filmen på båda sidor skyddar effektivt den kraftbärande gitter-konstruktionen.

• Extremt stark i varpriktningen, gjord för radiella segel.

• Utmärkt formstabilitet, slitstyrka och lång livslängd.

• Den unika UVM-beklädnaden skyddar effektivt segelduken mot den skadliga UV-strålningen samt minskar risken för mögelangrepp.